Yellow Bird lanserar sin podd Seriesnack och först ut är Snöänglar

Att skapa en podd om våra produktioner har varit på tapeten länge och äntligen kan vi meddela att vi har börjat. Först ut är Snöänglar och fler kommer komma. 

Snöänglar var den perfekta serien att vara först ut i vår podd ”Seriesnack” säger Stefan Baron, VD på Yellow Bird. Det är en oerhört stark emotionell thriller med många djup och vi ville bjuda in seriens skapare för att ytterligare fördjupa oss, fortsätter Stefan. 

I våra tankar om hur vi skulle göra kom idén om ett samarbete med MovieZine upp på bordet. De är genuina film och tv-fantaster med mycket erfarenhet och ett samlat öga. 

Vi frågade och till vår glädje ville de gärna vara med oss i produktionen. 

thomas-hetzler-2UpIT1KjBog-unsplash

Jonna Vanhatalo från MovieZine valdes således till programledare för Snöänglar episoderna. 

 

  • SVT:s ”Snöänglar” har utmärkt sig som vårens starkaste och mest omtalade svenska serie. Att få bjuda våra läsare på en unik inblick bakom kulisserna, och dyka ned i seriens viktiga teman och hela arbetsprocessen genom öppenhjärtiga intervjuer med skådespelare och team, känns riktigt lyxigt! Vi hoppas att podcasten ska tilltala seriens alla tittare och fans, kommenterar Alexander Kardelo, chefredaktör på MovieZine. 

I seriesnack: Snöänglar får ni höra Ardalan Esmaili och Josefin Asplund om deras roller och de karaktärer som de spelar så lidelsefullt och verklighetsnära. Vi har även ett avsnitt med Mette Heeno som skrivit manus och Anna Zackrisson på regi, och det tredje avsnittet för ni höra Göran Danasten och Malin Nevander på SVT prata med Yellow Birds VD Stefan Baron. 

Musiken till serien skapades av den erfarne musiken och kompositören Josef Zackrisson (a.k.a Brockas) som har arbetat som musiker, producent och kompositör sedan början av 90talet.

Att komponera till Snöänglar har varit ett superspännande o extremt utmanande uppdrag. Jag har jobbat från och till med musiken i nästan 1,5 år.

Snöänglar hade för mig redan första gången jag läste manus både en väldigt lågmäld ton och samtidigt en stark inre känsloladdning och energifylldhet och jag ville fånga upp dom kontrasterna i musiken. Vi var tidigt överens om att musiken skulle få vara viktig och ta plats i serien. Vi ville ta grepp med musiken, där hela låtar med text och längre stycken av kompositionerna kunde föra historien framåt.

Med Snöänglar har jag haft ynnesten att kunna arbeta fritt och undersöka stämningar och idéer tillsammans med mina favoritmusiker o ljudpersoner, dessutom i ett otroligt kreativt produktionsteam. Det har faktiskt varit lite magiskt att komponera o vara kreatör för Snöänglar, säger Brockas. 

Close Menu