Bäckström

Bäckström

Vår nya dramaserie BÄCKSTRÖM har äntligen fått ett premiärdatum. Från måndag den 23e mars kan ni streama två avsnitt direkt på C More och tisdag den 7e april klockan 21.00 kan ni se den på TV4, Bäckström består totalt av sex avsnitt.

Huvudkarakatären Evert Bäckström spelas av Kjell Bergqvist får sällskap av en stjärnglänsande ensemble med bland andra Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren och Elvis Stegmar.

Bäckström bygger på Leif GW Perssons romankaraktär Evert Bäckström.
Nu offentliggörs premiärdatumen samtidigt som den resterande delen av skådespelarensemblen bekräftas.
I rollen som Bäckströms kollega Ankan Carlsson syns Agnes Lindström Bolmgren (Vår tid är nu, Tårtgeneralen).
– Att få spela kommissarie har alltid varit en flickdröm, så det kändes extra skönt att få upptäcka min inre snut omgiven av ett så hjärtligt team och så härliga skådespelare. Att göra en egen tolkning av en karaktär från en så välkänd bok av ingen mindre än Leif GW Persson är lite läskigt men också väldigt inspirerande. Jag hoppas att folk gillar min version av Ankan, säger Agnes Lindström Bolmgren.
10-årige Elvis Stegmar spelar Edvin, grannpojken till Bäckström som är hans ständige följeslagare och som vill bli en minst lika skicklig mordutredare som Bäckström.
Helen Sjöholm spelar PR-geniet Tina som kommer i vägen för Bäckström.
Inspelningarna av Bäckström var så spännande och lustfyllda! Det var som en dröm att få jobba med och bredvid Kjell Bergqvist som är så intuitiv, rak och erfaren, säger Helen Sjöholm.
Övriga medverkande i Bäckström är bland andra: Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg, Peshang Rad, Anders Mossling, Rolf Lydahl, Sandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska.
Bäckström kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) som stoltserar med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.
Bäckström produceras av Georgie Mathew/Yellow Bird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i VästNiva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Jonathan Sjöberg är konceptuerande regissör och huvudförfattare. Andreregissör är Amanda AdolfssonBanijay Rights hanterar den internationella distributionen.

Close Menu