Det Som Göms I Snö

Det Som Göms I Snö

Nu är det klart att Yellow Bird producerar en andra säsong av kriminaldramat Det som göms i snö. Robert Gustafsson, som vann bästa manliga huvudroll för sin insats i succéserien vid Kristallen-galan 2019, är nu tillbaka i rollen som polisen Peter Wendel.

– Jag ser med stor otålighet fram emot en andra säsong och att få möjlighet att fördjupa mig ännu mer i karaktären, säger han.

Den prisade serien Det som göms i snö – som är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson – kommer tillbaka med en andra säsong till NENT Groups streamingtjänst Viaplay över hela Norden med exklusiv premiär i början av nästa år.

Kriminaldramat var en stor tittarsuccé som hyllades av kritikerna och nominerades i tre kategorier på Kristallen-galan 2019. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson (Hundraåringen, Torsk på Tallinn) vann en Kristall i kategorin bästa manliga skådespelare för sin gestaltning av Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel.

– Det finns sidor hos Peter Wendel som jag också hittar hos mig själv – som den trubbiga envisheten till exempel. Men annars är vi väldigt olika. Så olika att det faktiskt känns mer som att det var Peter Wendel som vann den där Kristallen och inte jag, säger Robert Gustafsson.

Seriens framgång tror han till stor del beror på att den är mer verklighetstrogen än många andra polisserier.

Det som göms i snö har en attraktiv blandning av krypande psykologisk thriller och klassiskt svenskt kriminaldrama – men också med både svart och vardaglig humor. Det tror jag är en stor del av framgången. En verklig dag för en polis består ju sällan eller nästan aldrig av stor spänning och biljakter, utan av saker som personliga draman, rädsla, beslutsångest och humor.

Skådespelerskan Ia Langhammer (Älska mig, Det stora experimentet) är också tillbaka i rollen som Barbro Svensson. Inspelningarna kommer att pågå under våren 2020.

Alexia Wennberg och Eiffel Mattsson är producenterna för Det som göms i snö 2.

Manus skrivs av skaparna Aron Levander och Hans Jörnlind och för regin står Kristian Petri (som tidigare arbetat med Leif GW Persson i filmatiseringen av En pilgrims död) och Daniel Di Grado (Hidden).

För mer, klicka er vidare på länkarna nedan!
https://www.expressen.se/noje/blogg/tvbloggen/2020/01/30/det-som-goms-i-sno-sasong-2-viaplay-kanal-5/
https://variety.com/2020/film/global/nent-group-boards-second-season-of-the-truth-will-out-with-banijay-rights-1203485624/

Close Menu