Flera Kristallen-nomineringar till Viaplays Det som göms i snö

Flera Kristallen-nomineringar till Viaplays Det som göms i snö

I dag avslöjas nomineringarna till TV-priset Kristallen och Viaplay har tolv nomineringar. Chans till årets storslam har Viaplays originalserie Det som göms i snö som kan ta hem tre priser – Årets TV-drama, Årets manliga skådespelare och Årets biroll.

Det svenska TV-priset Kristallen går av stapeln den 1 september och idag avslöjas nomineringarna till galan. Viaplay kan stoltsera med tolv nomineringar i flera tunga kategorier. Andra säsongen av Leif GWPerssons hyllade kriminaldrama Det som göms i snö har tre chanser att kamma hem det prestigefyllda priset. Förutom Årets TV-drama kan Samuel Fröler vinna för Årets biroll. Och Robert Gustafsson är återigen nominerad som Årets manliga skådespelare för sin roll som Peter Wendel – ett pris han tilldelades för den första säsongen av Det som göms i snö.

– Uppskattningen och uppmärksamheten kring Det som göms i snö och rollen som Peter Wendel är smickrande men också oerhört intressant. Att någon som mår så dåligt kan få en att känna sig så bra, säger Robert Gustafsson.

Ytterligare Viaplay-produktioner som också Kristallen-nominerats är serien Threesome och dokumentärserien The Prize of Silence. Kritikerhyllade Threesome, som är aktuell med en andra säsong i början av nästa år, kan vinna Årets unga dramaserie. Den omtalade dokumentärserien The Prize of Silence som granskar “kulturprofilen” Jean-Claude Arnault och hur tystnadskulturen inom Svenska Akademien kan ha möjliggjort systematiska övergrepp, är nominerat till Årets dokumentärprogram. Dessutom kan tidigare Kristallen-vinnarna Efterlyst, 200 sekunder och Svenska Truckers återigen stoltsera med nomineringar.

 – 2021 har varit ett otroligt år för Viaplay och vi är stolta över att våra nomineringar sträcker sig från drama till reality vilket visar bredden i vårt innehåll. Det är stenhård konkurrens och höga förväntningar på dagens TV och streaming, så att ha flera nomineringar är otroligt glädjande, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay.

Under Kristallen-galan den 1 september kommer även fyra publika priser avgöras där tittarna ringer in och röstar. I dessa fyra kategorier är Magdalena Kowalczyk (Lyxfällan) nominerad till Årets kvinnliga programledare, Hasse Aro (Efterlyst) till Årets manliga programledare, Kristina ”Keyyo” Petrushina(The Journey – 15 dagar i Nepal, Svenska Powerkvinnor) till Årets tv-personlighet samt På gränsen med Peter Jihde till Tittarnas favoritprogram.

Close Menu