Headhunters – C Mores första norska originalserie får premiär 10 oktober

Headhunters – C Mores första norska originalserie får premiär 10 oktober

Headhunters hade nyligen premiär i hemlandet Norge och fick ett fantastiskt fint mottagande av tittare och kritiker. Nu kommer denna norska dramathriller fylld med mörk humor och spänning till C More. Serien är sprungen ur Jo Nesbøs roman Huvudjägarna och i en av rollerna ser vi svenska Martin Wallström.

Serien Headhunters är en fristående berättelse som utspelar sig före Jo Nesbøs roman Huvudjägarna och den tidigare filmatiseringen av romanen. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum (Hemmaplan, Den största förbrytelsen), en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.

Martin Wallström (Beck, Mr. Robot) har rollen som stjärnrekryteraren Jon-Christian Wiklund. En översittare, mobbare och allmänt ganska otrevlig typ som snart hamnar på kollisionskurs med Roger Brown.

– Det var längesen jag hade så kul på jobbet. Föreställ er det värsta aset på din högstadieskola. 20 år senare. I chefsposition. Där har du Jon-Christian! säger Martin Wallström.

I rollerna ser vi, förutom Axel Bøyum och Martin Wallström, även Ingrid GjæverMikkel Bratt SilsetDomenique TipperIngeborg RaustølRavdeep Singh Bajwa och Mads Ousdal.

– Vi är väldigt begeistrade över vår första norska originalserie. En dramathriller med absurda komiska inslag. Vi får följa huvudpersonen i Jo Nesbøs roman Headhunters, men ett antal år tidigare precis när han får sitt första jobb som headhunter. Teamet med Geir Hening i spetsen har verkligen lyckats göra en underhållande och spännande serie som jag är ganska säker på att den svenska publiken kommer att älska. Att Martin Wallström gör en smått elak och halvt psykopatisk kollega till Roger är en extra bonus, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Headhunters har premiär på C More 10 oktober och består av 6 avsnitt där ett avsnitt släpps per vecka.

Serien produceras av Yellow Bird med Gudny Hummelvoll, Alexia af Kleen och Eleonore Anselme som producenter. Regissör för Headhunters är Geir Henning Hopland som även är manusförfattare tillsammans med Rolf-Magne G. Andersen. Exekutiv producent på C More är Piodor Gustafsson. Headhunters är en samproduktion mellan C More och norska TV2. Serien distribueras utanför Norden av Endeavor Content.

Close Menu