Headhunters blir C Mores första norska serie

Headhunters blir C Mores första norska serie

C More presenterar nu sin första norska orginalproduktion, Headhunters, en serie inspirerad av den norska succéförfattaren Jo Nesbøs roman Huvudjägarna.

– Produktionen är redan igång och vi är mycket stolta över att ta C Mores dramasatsning vidare till Norge med en spännande berättelse baserad på den världsberömda deckarkungens verk, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More och exekutiv producent för Headhunters.

Serien Headhunters är en fristående berättelse som utspelar sig före Jo Nesbøs Huvudjägarna och den tidigare filmatiseringen av romanen. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum (Hemmaplan, Den största förbrytelsen), en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.

Martin Wallström har rollen som stjärnrekryteraren Jon Christian Wiklund.

– Jag blev helt slagen av historien redan när jag såg första utkastet på manuset. Det är otroligt välskrivet och det har en tydlig ton och vision. Det är imponerande hur de lyckas leka med genren: det är både drama, thriller och komedi. Jag kan inte minnas när jag senast hade såhär kul på jobbet, säger Martin Wallström.

Martin Wallström som Jon Christian Wiklund i Headhunters. Foto: Lillian Julsvik

Geir Henning Hopeland är regissör för serien och har även skrivit manus, tillsammans med Rolf-Magne G. Andersen.

– När jag fick frågan om jag ville göra en tv-serie av Huvudjägarna så läste jag romanen igen. Jag fastnade helt för de 2-3 sidorna där Roger träffar Diana i London och då föddes idén om att låta serien utspela sig under 2002, berättar Geir Henning Hopland. Headhunters kommer bli en serie i Jo Nesbøs anda, en mix av mörk humor och spänning i ett högt tempo.

I rollerna ser vi, förutom Axel Bøyum och Martin Wallström, även Ingrid Gjæver, Mikkel Bratt Silset, Domenique Tipper, Ingeborg Raustøl, Ravdeep Singh Bajwa och Mads Ousdal. Huvudproducent är Gudny Hummelvoll för Yellowbird Norge tillsammans med Eleonore Anselme och Alexia af Kleen för Yellowbird Sverige, som originalserie på C More. Regissör för Headhunters är Geir Henning Hopeland som även är manusförfattare tillsammans med Rolf-Magne G. Andersen. Exekutiv producent på C More är Piodor Gustafsson. Headhunters är en samproduktion mellan C More och norska TV2. Serien distribueras utanför Norden av Endeavor Content. Inspelningen av serien är igång, och premiär beräknas till 2022.

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Knutby, Agatha Christies Hjerson, Håll Andan! och Fartblinda. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som Solsidan, Gåsmamman och Beck.

Close Menu