Officiella trailern för Det som göms i snö säsong 2 – premiär 19 september på Viaplay

Officiella trailern för Det som göms i snö säsong 2 – premiär 19 september på Viaplay

Den 19 september är det säsongspremiär på Viaplay för den andra säsongen av Leif GW Perssons hyllade kriminaldrama Det som göms i snö. Kristallen-vinnaren Robert Gustafsson är tillbaka i huvudrollen som polisen Peter Wendel och Samuel Fröler spelar en regionpolischef med ett mörkt dubbelliv. Även denna säsong är inspirerad av verkliga händelser. Här är den officiella trailern.

Nu närmar det sig säsongsstart för den andra säsongen av prisade serien Det som göms i snö, som är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson. Den 19 september är det exklusiv säsongspremiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay med alla fem avsnitt.

Det som göms i snö var en stor tittarsuccé som hyllades av kritikerna och nominerades i tre kategorier på Kristallen-galan 2019. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson vann en Kristall i kategorin bästa manliga skådespelare för sin gestaltning av kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel.

I säsong två är Peter Wendels kalla fall-grupp underbemannade. Jorma (Christopher Wagelin) har slutat och Caijsa (Louise Peterhoff) är på väg mot en längre tids ledighet. Peter mår dåligt efter att ha accepterat sin brors självmord och plågar sig själv med minnen av brodern som han inte lyckades rädda. Men allt förändras när en kollega och vän plötsligt hittas mördad.

Polismannens död blir början på det som kommer att visa att regionpolischefen Ludvig Larsson (spelad av Samuel Fröler) lever ett mörkt dubbelliv där han utnyttjar unga flickor sexuellt. Utredningen väcker också tvivel om Peters brors död.

Även denna säsong av Det som göms i snö är inspirerad av verkliga händelser.  

Många fler välbekanta ansikten från den första säsongen återvänder, bland andra Ia Langhammer som Barbro, Ingela Olsson som Ulla, Peter Gardiner som Ante och Cilla Thorell som Stella. Det dyker även upp fler nya namn på rollistan som Celie Sparre och Stefan Gödicke.

Den andra säsongen av Det som göms i snö är ett Viaplay Original och en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks Sweden. Säsongen visas senare på Discoverys plattformar. Produktionsbolag är Yellow Bird med Alexia af Kleen och Eiffel Mattsson som producenter. Manus skrivs av skaparna Aron Levander och Hans Jörnlind, Kristian Petri är konceptuerande regissör och Camilla Strøm Henriksen är regissör. Exekutiv producent på Nordic Entertainment Group är Jon Petersson

Se den officiella trailern för Det som göms i snö säsong 2 här

Close Menu