HUSS

HUSS

Vi är oerhört glada och stolta över att just nu filma serien HUSS i Göteborg.
I centrum för serien står Katarina Huss som ung och ambitiös aspirant kommer till ordningspolisen i Göteborg. Katarina spelas av Karin Franz Körlof som tidigare bland annat medverkat i “Vår tid är nu”, ”Den allvarsamma leken” och ”Blå ögon”.
 
Som nyutexaminerad polis måste Katarina visa sin lojalitet och visa att hon passar in och hör hemma i polisgruppen. Hon anar dock snart att något inte är som det skall inom gruppen.
Vad hände egentligen under kravallerna för ett år sedan? Vad har hennes mamma Irene för roll i det?

Till slut hamnar Katarina inför ett val: att vara lojal mot sanningen eller mot poliskåren. -”Det är oerhört roligt att få chansen att göra Huss i en ny tappning med hennes dotter Katarina i fokus för historien. HUSS är ett karaktärsdrivet spänningsdrama som skildrar hur en ung och oerfaren polisaspirant kämpar för att passa in och leva upp till förväntningarna från både sin mamma och kollegorna.” säger Daniel Gylling som är producent på serien.
 
Förutom Karin Franz Körlof medverkar även Kajsa Ernst, Filip Berg, Kardo Razzazi och Anders Berg i serien. Konceptuerande regissör är Jörgen Bergmark och för regi står även Annika Appelin. HUSS filmas i Göteborg under hösten 2019 och våren 2020 och samproduceras med Viaplay och Discovery i Sverige samt ZDF i Tyskland.

Foto:Josef Persson

https://www.nentgroup.com/news/press-releases?page=%2Fperma%2Fpress%2F1751304&field_press_channel_value=wkr&year[value][year]=2019&fbclid=IwAR3ax9GQ4UBj9C46qa3RXVaJZ-XFx0xoJ80CVVPrwPO7qrlqAQBPR_qchc8

Close Menu