Se första teasern till Threesome – premiär 29 augusti på Viaplay

Se första teasern till Threesome – premiär 29 augusti på Viaplay

Den 29 augusti är det premiär för Viaplays utmanande och känsloladdade originalserie Threesome. Matilda Källström och Simon Lööf spelar kärleksparet Siri och David, vars förhållande sätts på prov när de under en blöt utekväll inleder en flörtig lek med en fransk konststudent. Se första teasern till Threesome här. 

Det unga paret David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) har sedan de blev tillsammans för sju år sedan varit säkra på sin kärlek till varandra. Men förhållandet sätts i gungning när de hamnar på en efterfest med franska konststudenten Camille (Alma Jodorowsky) – och inleder en flörtig lek där gränserna successivt upplöses. Relationen mellan David och Siri börjar sakta men säkert krackelera, samtidigt som de båda två gör sitt yttersta för att hålla den intakt. 

Matilda Källström har tidigare synts i bland annat Solsidan, men gör sin första stora huvudroll i Threesome

– Precis som för alla andra skådespelare som landar sin första stora roll så har det varit oerhört kul och samtidigt väldigt nervöst. Tanken på att axla rollen som Siri var till en början väldigt skrämmande, och jag förstod att det skulle innebära mycket jobb. Men från första dagen på set förstod jag att det inte skulle vara några problem, säger Matilda Källström.

Tidigare hockeytalangen Simon Lööf gör även han sin första stora huvudroll och passar på att hylla sin motspelerska.

– Att spela in Threesome har utan tvekan varit det roligaste jag gjort i mitt liv. Inte bara för att vi hade så sjukt kul tillsammans på set utan också för att jag aldrig lärt mig så mycket på så kort tid innan. Men jag hade aldrig klarat det utan Matilda. En enorm begåvning som imponerade på mig varenda dag. För att ta oss an dessa ganska komplicerade roller var vi tvungna att lära känna varandra väldigt fort och också kunna läsa och förstå varandra. Vi hade varandras ryggar när vi tog oss igenom många utlämnade scener, säger Simon Lööf. 

Formen för Threesome är enligt regissören Lisa Linnertorp sprungen ur tanken av ett modernt och ungt kammarspel, där karaktärerna är få och grundploten enkel, men relationer och problematik komplexa. 

– Att utgå från livet som det är och finna det stora dramat i det lilla, intresserar mig oerhört. Likaså psykologin som väver våra relationer. Threesome präglas av närhet och intimitet, både bokstavligt och bildligt. Sex, sexualitet och intimitet är viktiga komponenter i berättelsen, och här ville jag skapa en känsla av autenticitet, som jag upplever saknas i produktioner riktade till en yngre målgrupp. Jag ville skapa en serie som är fysiskt och emotionellt utmanande, och där våra huvudkaraktärers kontext och känslomässiga resa känns aktuell, relevant och fullständigt relaterbar för publiken, säger Lisa Linnertorp. 

Serien produceras av Nordisk Film TV och Yellowbird i samproduktion med Film i Skåne. Producent är Helena Larand (Ture Sventon) och exekutiv producent på Nordic Entertainment Group är Sara Askelöf. Distributör är Eccho Rights. 

Threesome har exklusiv premiär på Viaplay den 29 augusti och alla åtta avsnitt släpps samtidigt. 

Här finns teasern och bifogat för nedladdning. 

#ThreesomeViaplay #Viaplay #Viaplayoriginal

Close Menu