YELLOW BIRD ANSTÄLLER STEFAN BARON SOM HEAD OF BUISNESS AFFAIRS

YELLOW BIRD ANSTÄLLER STEFAN BARON SOM HEAD OF BUISNESS AFFAIRS

Yellow Bird, ett företag i Banijay Group, tillkännager i dag utnämningen av Stefan Baron till Head Of Buisness Affairs. Han fullgör även rollen som executive producent och kommer att börja i verksamheten den 1 december 2018.

Baron arbetade tidigare som chef för internationella samproduktioner och Executive Producent hos Nice Drama, där han var ansvarig för den internationella finansieringen av företagets dramaprojekt och långsiktiga internationella samarbeten. Hans EP-krediter där inkluderade Ensamma i Rymden,Midnattssol, Hassel och Tjockare Än Vatten. Innan dess innehöll han ett antal befattningar vid svensk allianska, SVT, inklusive Dramachef.
Yellow Bird, som grundades i Sverige 2003, har blivit ett produktivt, internationellt erkänt produktionsföretag. Genom att bygga sitt rykte initialt genom att ta Henning Mankells kända fiktiva detektiv, Kurt Wallander, till skärmen, har verksamheten snabbt byggt upp ett rykte som en ledande film- och TV-produktionsenhet. Och hittills har den varit ansvarig för ett antal globala hits inklusive Ockuperade, Åsa Larssons Rebecka Martinsson och Stieg Larssons Millennium Trilogy. Företaget tar också med sig en ny titel Hidden till MIPCOM.

Den senaste utnämningen stöder Yellow Birds pågående expansionsinsatser både i Norden och internationellt efter att den nyligen lanserades i Storbritannien. Baron kommer att rapportera till Yellow Bird Sveriges VD, Johannes Jensen.

Jensen kommenterar: ”Stefan är otroligt erfaren och jag ser mycket fram emot att arbeta med honom och resten av teamet för att fortsätta vår resa världen över. Nästa år kommer vi att ha minst fem serier i produktion, vår brittiska verksamhet kommer att växa ytterligare och vi är glada över att snart kunna dela nyheter om ytterligare expansion. Stefans erfarenhet och nätverk kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter att uppfylla våra ambitioner. ”
Baron kommenterar: ”Jag tror att det aldrig är bra att sitta still. Så efter fyra bra år på Nice Drama har jag beslutat att flytta tvärs över gatan till Yellowbird. Jag är glad över att vara en del av Yellow Bird och Banijay i en tid av expansion. ”

Close Menu