YELLOW BIRD ANSTÄLLER ALEXIA WENNBERG SOM PRODUCENT
Alexia Wennberg

YELLOW BIRD ANSTÄLLER ALEXIA WENNBERG SOM PRODUCENT

Yellow Bird presenterar stolt Alexia Wennberg ska anslutas sig till oss i rollen som Producent, från och med 1 oktober 2018. Som producent kommer hon att leda utvecklingen av nya och befintliga projekt, med utgångspunkt i Yellow Bird’s arv från TV-serien och filmer för en global publik. Att ha Alexia ombord är ett tydligt steg i företagets expansion både inom Norden och internationellt.

Alexia har tidigare varit vice verkställande direktör för Salomonsson Agency, Skandinaviens ledande litterära byrå, där hon 2013 lanserade och ledde manusavdelningen, som idag innehåller topplistan med TV-och filmförfattare i Norden. Hon har en bred erfarenhet av att förhandla och driva film- och TV-projekt mot Norden, Storbritannien och USA.

Senast arbetade Alexia som chef för innehållsoptimering för Viaplay AB på Nordic Entertainment Group, som en del av kundupplevelsen Insights & Analytics-avdelningen – säkerställer tillväxt genom nöjda kunder genom att arbeta med Viaplay anskaffat och originalt innehåll.

”Jag är verkligen glad över att börja arbeta med ett så produktivt företag som Yellow Bird. Efter att ha varit på andra sidan av deras förhandlingsbord – både som litterär agent och vid programföretaget Viaplay – vet jag från första hand hur hårt arbetande och kreativa de alla är. Från de ikoniska och kommersiella framgångar som Yellow Bird har haft genom åren, till den efterlängtade kommande funktionen “The Girl in the Spider’s Web” och den helt nya urban fantasy-serien “Hidden”, båda premiär i höst, är det en stor ära att bli en del av företaget. Och med en så stark utvecklingsskiffer med många projekt som kommer i produktion under de kommande månaderna, känns det som den perfekta tiden att gå med. Jag ser fram emot att börja leta efter spännande nya innehållsidéer från alla fantastiska berättare som vi har i Skandinavien, säger Alexia Wennberg.

”Jag är mycket glad över att välkomna Alexia till att vara en del av vårt Yellow Bird-team. Hon är mycket erfaren i branschen, med ett bra nätverk och ett bra öga för bra idéer och projekt. Efter att ha träffat henne genom åren uppskattar jag verkligen hennes professionalism. Jag kan inte vänta med att arbeta tillsammans med henne på alla de nya och spännande projekt vi har inom utveckling och förproduktion. 2019 blir det mest produktiva året i Yellow Birds historia och vi har ett behov av många begåvade ‘Yellow Birds’ och hon är verkligen en av dem, säger Johannes Jensen, VD för Yellow Bird.

Close Menu